Alakerran remontti

Tässä projektissa remontoitiin koko rivitaloasunnon alakerta, jossa sijaitsevat keittiö, ruokailutila, olohuone ja yhdistetty kodinhoitohuone/pesuhuone sekä sauna. Asiakas toivoi modernia sisustusta ja luonnonläheistä värimaailmaa mahdollisesti pienin väripilkuin.

Keittiö uusittiin kokonaan ja pienin tilamuutoksin siitä saatiinkin hyvin toimiva kokonaisuus. Yläkaappien oli alun perin tarkoitus olla matalammat ja ylöspäin avautuvat, mutta entisiä kaappeja purettaessa huomattiin, että ilmastointiputki kulkee kaappien yläpuolella. Suunnitelmaa oli siis muutettava ja päädyttiin korkeampiin kaappeihin. Kylmälaitteiden paikkaa muutettiin ja saatiin aikaan yhtenäinen pitkä tasotila, joka tekee keittiöstä avaramman tuntuisen. Mikrouuni integroitiin kaapistoon ja astianpesukone on nyt kalustepeitteinen. Valaistusta parannettiin ja se on nyt tehokas, kuten keittiöön sopiikin.

Ruokailutilan entinen harmaa seinä maalattiin vaaleaksi. Kalusteet, tekstiilit ja valaisin uusittiin sekä seinälle hankittiin uusi taulu, joka hyvin kokoaa yhteen avoimen tilan värityksen.

Myös olohuoneen koko sisustus uusittiin. Värimaailma on moderni ja harmoninen sekä kodikas. Hyvin laskeutuvat verhot ripustettiin aiempaa korkeammalle uusimalla verhokiskot, jotta tilaan saatiin enemmän näyttävyyttä. Mustaoviset säilytyskalusteet ja muut mustat elementit antavat tilalle ryhtiä. Suuri matto kokoaa kalustuksen yhtenäiseksi ryhmäksi. Uudet valaisimet ovat ilmavat ja sopivat hyvin korkeaan, avoimeen tilaan.

Pesuhuoneen järjestystä ei muutettu. Sen sanelivat lämminvesivaraaja, pesukoneliitäntä, vesipisteiden paikat ja viemäröinti – näihin ei haluttu koskea. Kaikki pinnat ja kiinto- sekä vesikalusteet kuitenkin uusittiin. Myös pesuhuoneen ovi vaihdettiin kauniiksi lasioveksi. Koska wc-istuin ei sijaitse altaan vieressä, oli järkevää valita etäkäytettävä bidee-suihku, jolle vesi tuodaan altaalta seinään jyrsittyä vesiputkea pitkin. Suihku siis avautuu pelkästään suihkupään vipua painamalla.

Seiniin valittiin tumman harmaa 30 x 60 laatta, joka toimi hyvin taustana valkoisille kalusteille. Suihkunurkkaukseen tehtiin tehosteseinät kuusikulmaisella laatalla. Lattialaataksi valikoitui niin ikään harmaa 10 x 10 laatta. Puun värisillä tasoilla ja kattomateriaalilla tilaan tuotiin lämpöä. Katosta saatiin mielenkiintoa herättävä paneloimalla se sormipaneelilla. Myös tilan valaistus uusittiin ja valaistusta voidaan nyt muuttaa monin tavoin.

Saunan ovi vaihdettiin karmittomaksi, joka on helppohoitoinen. Lauteet uusittiin ja kiuas upotettiin alalauteeseen. Oli tarkoitus uusia myös saunan panelointi, mutta lopulta päädyttiin käsittelemään seinät mustaksi – se olikin kätevä ja ekologinen vaihtoehto. Led-valoputket selkänojan takana antavat saunaan tasaisen valaistuksen.

Asiakkaan kommentit tästä projektista kuuluivat:

”Sirpan avustuksella remontin suunnitteluprosessi oli sujuva ja sisustuksesta sekä kokonaisuudesta tuli yhtenäinen. Sirpan asiantuntijuuden avulla saimme paljon sellaisia hyviä ratkaisuja, joita emme olisi itse osanneet edes ajatella. Aikaa säästyi hurjasti ja oli todella paljon helpompaa valita Sirpan esittämistä muutamista vaihtoehdoista, kuin kauppojen valtavasta valikoimasta.
Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhön ja remontin lopputulokseen.”

Sirpa Arbelius SI

Puh. 050 304 5104