Aurinkoinen ja raikas uusi koti

Aurinkoinen olohuone

Eläkkeellä oleva pariskunta muutti entisestä asunnostaan lähemmäs Oulun keskustaa, kolmioon, viihtyisälle asuntoalueelle.

Uudesta asunnosta haluttiin moderni ja raikas, joten suunnittelussa pitäydyttiin aika vaaleassa ja neutraalissa värimaailmassa. Pehmeiden kalusteiden harmaa kangas on puhtaan näköinen, koska väri muodostuu mustan ja valkoisen kudelangan yhdistelmästä. Pellavaiset verhot toistavat samaa värimaailmaa ja siivilöivät kauniisti runsasta luonnonvaloa. Tehostevärinä käytettiin turkoosia, jota näkyy tyylikkäässä tapetissa, tyynyissä sekä myös lukunurkkauksen matossa. Asiakkaan valitsemat näyttävät keittiön tasot ja muut pienet ripaukset mustaa väriä antavat värimaailmaan hieman särmää.

Pöydissä sekä säilytyskalusteissa käytettiin pääosin valkoista sekä tammea, jota on myös asunnon lattia. Seurustelupuolen yksivärinen matto muuttaa mielenkiintoisesti väriä riippuen siitä, mihin päin nukka on kallellaan. Upea tv-taso teetettiin erikoistilauksena ja sen takaosakin on viimeistelty, jotta se voitiin sijoittaa keskelle pitkää olohuonetta tilan jakajaksi.

Asiakkaalla oli ennestään laadukkaita ja hyväkuntoisia kalusteita, jotka voitiin hyödyntää uuden asunnon suunnittelussa. Entisen ruokapöydän päälle hankittiin lasi, jotta pinta pysyisi huolitellun näköisenä. Pöydän yläpuolelle hankittiin kaksitoiminen valaisin, joka toimii aamuisin kirkasvalolaitteena. Yhden yläkaapin ovi vaihdettiin lasiseen, jotta kauniit astiat saatiin esille. Ja vielä lopuksi piristettiin eteistä asentamalla seinään näyttävää 3D-paneelia.

Projekti onnistui hyvin ja rouva kommentoikin uutta asuntoa sanoin: ”Tämä tuntuu niin omanlaiselta”, ja samalla perheen nelijalkainen neropatti, näytti pelaavan tietokonepeliä aivan omin neuvoin.

Hakusanat: uusi koti; lähemmäs Oulun keskustaa

Jaa somessa!