Ihastuttava Lapin loma-asunto

Luonto on tilan kaunis taulu

Tämä ”mökki” oli upea suunnittelukohde. Mökki on lainausmerkeissä, koska tilaa on omakotitalon verran ja kyseinen Lapin loma-asunto on käytössä ympäri vuoden. Runsaat tilat, riittävä remonttibudjetti ja suunnitelman laajuus antoivat paljon mahdollisuuksia. Jo alussa oli tiedossa, että kaksi neljästä makuuhuoneesta yhdistetään, jotta saadaan tehtyä ylellinen päämakuuhuone.

Asiakas toivoi lopputuloksesta tummaa ja tunnelmallista. Suunnittelu aloitettiinkin valkolakatuista seinistä, joiden käsittelyn vaihtoehtoina oli maalaus peittävällä maalilla tai kuivajääpuhallus, jolla oli tarkoitus puhaltaa hirsipaneelit puhtaalle puupinnalle. Testauksessa kuitenkin selvisi, että hirsipaneeli on liian pehmeää eikä puhallusta voinut tehdä. Tästä syystä kaikki paneelit päätettiin vaihtaa, koska kaunista puupintaa ei haluttu maalata piiloon.

Uudet leveät paneelit käsiteltiin harmahtavan ruskeaksi ja asiakas löysi käsittelyyn rautakaupasta hieman kimaltavan saunasuojan, johon ihastui. Myös kaikki lattiat uusittiin ja tupakeittiöön sekä makuuhuoneisiin valittiin joustava korkkilattia, joka eristää hyvin kylmää talvella.

Jo valittuja tilauslaattoja ei ehditty odottaa, joten laatat vaihtuivat viime hetkellä uusiin nopeammin saataviin. Eteistilat, suksien säilytys-/pukeutumistila, kodinhoitohuone, wc:t ja kosteat tilat laatoitettiin. Koko keittiö uusittiin ja kaikki kiintokalusteet koko talossa vaihdettiin tumman puun sävyisiksi. Keittiöön tuotiin uutena elementtinä kätevä aamiaiskaappi ja keittiön taso on nyt helppohoitoista, aitoa kiveä.

Takka maalattiin ja lattialle sen edustalle hankittiin kaunis lasi. Osa kalusteista sekä entiset väliovet säilytettiin ja käsiteltiin tyyliin sopivaksi. Olohuoneeseen löytyi uusi suuri sohva ja käteviä raheja, jotka muistuttavat suuria lumipalloja lampaankarvoineen. Televisio nostettiin seinälle ja olohuonetilaa pehmennettiin laadukkaalla matolla sekä houkuttelevilla tyynyillä. Asiakas valitsi itse näkösuojaksi vaaleat lamelliverhot.

Kaksi pienempää makuusoppea ja uusi päämakuuhuone saivat uudet kaapistot, kalusteet ja tekstiilit. Makuutilat ovat nyt rentoja, rauhoittavia ja jopa ylellisiäkin. Tupakeittiön ja oleskelutilan valaisimet ovat suunnittelijan ja makuuhuoneissa asiakkaan valitsemia. Valaisimet ovat himmennettäviä, tehokkaita ja tyyliin sopivia. Tilojen viimeistely tehtiin tekstiileillä, tauluilla ja löytyypä päämakuuhuoneesta yksi noitarumpukin.

Kalevassa olleessa artikkelissa asiakas kertoi, että

         ”lopputulos tuntuu omalta ja kotoisalta” 

ja suunnittelijallehan paras palkinto onkin asiakkaan tyytyväisyys.

Hakusanat: lapin loma-asunto; mökki; remonttibudjetti; aamiaiskaappi

Jaa somessa!