Kaksion avartaminen

 

Kaksion avartaminen

Kaksiosta haluttiin avarampi ja valoisampi, joten remontti aloitettiin purkutöillä. Kuten monessa asunnossa, niin myös tässä, oli eteisessä liukuovikaapisto ulkovaatteille ja kaapiston takana, keittiön puolella, oli komero sekä jääkaappi-pakastin –yhdistelmä. Tämä moduuli rajautui olohuoneen puolella lyhyeen seinään, ja koko rakennelma rajasi keittiön ja eteisen omaksi tilakseen.

Tämä kattoon asti ulottuva rakennelma purettiin pois ja korvattiin osin keittiön tasolla, jonka alle sijoitettiin kalustepeitteiset jää- ja pakastinkaappi. Osin rakennelma korvattiin kiinteällä ruokapöydällä, joka nyt sijoitettiin olohuoneen puolelle, jolloin keittiön puolelle jäävästä entisestä ruokapöydän paikasta tuli pieni aamiaishuone pehmeine tuoleineen. Kylpyhuoneen huonokuntoinen ovi vaihdettiin lasiseen, joka päästää valon lävitseen, mutta suojaa muuten katseilta. Eteisen kaapisto siirtyi vastapäätä sen entistä paikkaa, ja kattoon saakka ulottuvat peiliovet avartavat tilaa entisestään. Luonnonvalo pääsee nyt virtaamaan vapaasti läpi koko asunnon.

Koska entisen rakennelman alla ei ollut parkettia eikä asunnossa käytettyä parkettia ollut enää saatavilla, valittiin lasipöydän alle näyttävä ja lämmin korkkilattia. Pöydän ääreen löytyi neljä mukavaa tuolia, joiden jalkoja peittävät hauskat huopatassut suojaavat lattiaa. Pöydän ja tason yläpuolelle ripustettiin kaunis, asiakkaan entinen antiikkivalaisin, joka antaa lämpimän valon sen alle sijoitetulle upealle pronssiveistokselle.

Olohuone uudistettiin kalusteilla ja tekstiileillä. Osan kalusteista asiakas valitsi itse ja osa katsottiin yhdessä. Kauniit pellavaverhot pehmentävät nahkasohvan ilmettä ja punainen väri piristää tilaa.

Makuuhuoneesta poistettiin tapetit ja seinät maalattiin maalarinvalkoisella. Uusi värimaailma on levollisen harmaan ja pirteän sitruunankeltaisen yhdistelmä. Yöpöytänä on tukeva, betoninen jakkara, jonka päälle sijoitettiin asiakkaan entinen valaisin. Sängyn päätyyn kiinnitettiin tauluhyllyt, joilta vanhat valokuvat löysivät paikkansa. Sängyn viereen asiakas löysi mukavan, käsinojattoman tuolin, johon vaikka päiväpeiton voi heittää yöksi. Makuuhuoneen kaapiston ovet vaihdettiin peilioviin, jotka jatkavat tilaa ja toistavat myös näkymää ulos.

”Tykkään tästä tosi paljon ja päivä päivältä vielä entistä enemmän” – kertoi asiakas ja myös ”prinsessa” Leia näyttää tykkäävän uudesta sisustuksesta.

Hakusanat: kaksion avartaminen

Jaa somessa!