Kodinhoitohuoneen ja kosteiden tilojen uusi ilme

Yleiskuva uudesta kodinhoitohuoneesta

Omakotitalon kodinhoitohuone ja kosteat tilat uudistettiin katosta lattiaan ja myös kaikki ovet, ulko-ovea lukuun ottamatta, vaihdettiin. Sävymaailmasta haluttiin lämmin, mutta kuitenkin särmikäs, joten erilaisia kahvin sävyjä höystettiin mattamustalla. Ehdotetuista mosaiikkilaatoista rohkea asiakas valitsi välitilaan näyttävän lasi-metalli-keramiikka -laatan.

Pyykinhuolto on nyt kokonaisuudessaan samalla seinustalla. Uuden pesualtaan ylle sijoitettiin kääntyvä pyyhepatteri, jossa voi kuivattaa vaikka vettä valuvia tekstiilejä, koska vesi valuu suoraan altaaseen.

Toiselle seinustalle sijoitettiin puhtaan pyykin käsittely silityslautoineen. Viereen saatiin mahtumaan myös pieni istuin, jossa voi istahtaa ja pukeutua saunan jälkeen. Istuimen selkänojaksi teetettiin vaneripaneeli, joka käsiteltiin mustaksi, kuten istuinkin on.

Pesuhuone laatoitettiin eläväpintaisilla laatoilla ja suihkuseinästä tehtiin tehosteseinä. Uusi sadesuihku kastelee pehmeästi ja pyyhkeet kuivavat kääntyvillä pyyhetelineillä. Lasiseinä estää pisaroiden leviämisen ovelle saakka. Tilaan mahtui myös lauteiden mukaan teetetty penkki, kun lyhyttä seinää siirrettiin hieman pesuhuoneeseen päin. Pesuhuoneen nurkkaan, aivan suihkuttelijan käden ulottuville, teetettiin kiinteä pesuainehyllykkö.

Saunan uusi ovi on nyt karmiton ja huoleton. Itse sauna on houkuttelevan näköinen. Tyylikäs kiuas, erilaiset säädettävät valaistukset, leveä alalaude ja rahit tuovat kaikki lisämukavuutta saunomiseen.

Valaistus uusittiin kaikissa tiloissa ja valaisimet ovat himmennettäviä. Muun muassa pesuhuoneessa voidaan käyttää tehokkaita kattovalaisimia tai fiilistellä tunnelmavalaistuksessa. Pikku-wc:ssä voi käydä sytyttämättä peilivaloja, kun yövalo heijastuu häikäisemättä lattiaan.

Perhe kommentoi tilaa mm. seuraavin kommentein:

Tuntuu kuin tilaa olisi paljon enemmän kuin ennen – olemme erittäin tyytyväisiä”.

Saunan kaunis paneeli, pesuhuoneen tehosteseinä ja valaistus saivat erityismaininnat.

Hakusanat: Kodinhoitohuoneen ja kosteiden tilojen uusi ilme

Jaa somessa!