Miksi käyttäisit sisustussuunnittelijaa?

1. Ammattilaisen apu säästää aikaasi.

Kiireinen elämä, työ, lapset ja harrastukset vievät usein kaiken aikamme. Sisustusvaihtoehtoja on lukemattomia, ja tuotteiden, materiaalien, värien sekä kuosien etsiminen ja yhteen sovittaminen vievät aikaa. Ehditkö kierrellä kaupoissa, neuvotella toimittajien kanssa ja ideoida omaa yksilöllistä sisustustasi? Jos se tuntuu mahdottomalta, ammattilaisen apu voi säästää aikaa ja hermoja.

2. Haluat pitkäikäisen ja toimivan sisustuksen.

Sinulle sopivat tilaratkaisut, oikeat kaluste- ja materiaalivalinnat jatkavat remontoitavan tai rakennettavan tilan elinikää, eikä uutta remonttia tarvitse heti olla tekemässä. Ammattilainen pyrkii pitämään budjettisi kurissa valitsemalla sopivat materiaalit kuhunkin tilaan.

3. Haluat yksilöllisiä vaihtoehtoja.

Sisustussuunnittelija pyrkii luomaan juuri sinun tarpeisiisi suunnitellun viihtyisän tilan, joka on toimiva ja pitkäikäinen. Yksityinen suunnittelija ei ole sidottu mihinkään tiettyyn valmistajaan tai toimittajaan – mikä tahansa on siis mahdollista. Tilasta saadaan yksilöllinen, ja sinulle tärkeät, jo olemassa olevat elementit voidaan sulauttaa uuteen suunnitelmaan. Huomaathan, että sisustussuunnittelija ei koskaan tee mitään vastoin tahtoasi tai toiveitasi, päinvastoin, suunnitelma noudattaa tarkoin sinun omia mieltymyksiäsi.

4. Erilaisten tuotteiden yhteen sovittaminen on haasteellista.

Lehtien sisustuskuvat viehättävät monia meistä, mutta samantyyppisen sisustuksen luominen omaan kotiin saattaa olla yllättävän vaikeaa. Mukanamme kulkeneet esineet ja kalusteet antavat sisustukseen mielenkiintoista monimuotoisuutta ja kerroksellisuutta, mutta niiden sovittaminen yhteen uuden sisustuksen kanssa voi olla haasteellista. Kokonaisuutta voi olla vaikea hahmottaa; kaupoista kerätyt erilaiset tuotteet eivät kotiin tuotaessa ehkä sovikaan toisiinsa.

5. Tarvitset monipuolisempia ratkaisuja kuin tarjolla on.

Koulutettu sisustussuunnittelija (SI ry:n tai SIO:n jäsen) voi suunnitella kaiken ulkoseinien sisäpuolella. Tarvittaessa hän siirtää väliseiniä ja muokkaa tilasta sellaisen kuin sinä tarvitset. Sisustussuunnittelija voi suunnitella tilaan vaikka monipuolisen ja mielenkiintoisen valaistusratkaisun tai piirtää koko pohjaratkaisun uudelleen sinulle paremmin sopivaksi. Luonnollisesti suunnittelija toimii yhteistyössä muiden rakentamisen ammattilaisten kanssa.

6. Hyvä suunnittelu tuo jatkossa säästöjä.

Sisustussuunnittelijan käyttäminen ei ole kallista, esimerkiksi uuden talon rakennuskustannuksista sisustussuunnittelun osuus on vain noin 0,75–2,8 %. Hyvin suunniteltu tila kestää aikaa ja elämänmuutoksia, joten säästöä kertyy myös sen vuoksi.

Hakusanat: sisustussuunnittelija, ammattilainen, sisustus

Jaa somessa!

Vastaa