Tavarat järjestykseen ja piiloon kaappeihin…

Tunnelmallinen pukuhuone

Tämä oli teemana, kun uudistettiin viisihenkisen perheen uusi kodinhoitotila ja saunan pukuhuone. Perheen haasteena olivat, kuten niin monella muullakin, säilytystilan puute ja pyykin kuivatus.

Toisiinsa yhteydessä olevat kodinhoitohuone ja saunan pukuhuone remontoitiin katosta lattiaan. Toiminnot säilytettiin lähes entisillä paikoillaan, vaikka vesipiste siirtyikin hieman ja yksi poistoilmaventtiili siirrettiin kuivauskaapin ylle. Valaistuskin uusittiin täysin, ja nyt tilaan saadaan luotua erilaisia tunnelmia aina sen mukaan, kun tarvitaan. Lattiat laatoitettiin kahdella samanlaisella, mutta erin kokoisella laatalla: khh:ssa isommalla ja pukuhuonetilassa pienemmällä.

Kodinhoitohuoneesta tehtiin vaalea ja raikas. Perhe ei halunnut työskentelytasoa, koska sille ei ollut erityistä käyttöä, ja tasolle vain kertyy tavaraa. Toiselle puolelle kodinhoitohuonetta on sijoitettu pyykinhuolto ja toisella puolella on runsaasti säilytystilaa. Pitkien kaappien kahvat ovat suuret, joten niistä saa hyvän otteen. Allas on mahdollisimman laaja ja syvä, ja sen toiminnallisuus olikin jo todettu hyväksi käytännössä. Perheellä oli jo ennestään kuivausrumpu, ja kuivatusta tehostettiin ottamalla käyttöön myös kuivauskaappi sekä kattoon nostettava kuivausteline. Peräseinälle asiakas teetti kauniin tapetin omasta mökkirannastaan ja tuo kesäinen kuva avartaa tilaa kauniisti.

Kodinhoitohuoneen puolelta alkava leveä ja korkea liukuovikaapisto jatkuu pukuhuoneen puolelle saakka. Lasiovien taakse mahtuvat koko perheen vaatteet. Liukuovikaapiston vieressä on pieni kurapiste, joka laatoitettiin seinän puoleen väliin saakka. Hanan yläpuolelle sijoitettiin pyyhekuivain.

Pukuhuone on nyt tumman tunnelmallinen. Seinät verhoiltiin sormipaneelilla ja tilan jakavan seinäkkeen yläpuolelle sijoitettiin himmennettävät led-valolistat. Ne antavat epäsuoraa ja rauhallista valoa, kun iltaisin käydään saunomassa ja suihkuttelemassa. Tumman penkin viereen rakennettiin torni, jossa jokaiselle perheen jäsenelle on oma lokeronsa päivä-/yövaatteita varten. Tornin osat käsiteltiin kolmella erin värisellä Osmo Color -puuvahalla ja nyt ne antavat väriä sekä ilmettä muuten niin tummasävyiseen tilaan.

”Viihdymme täällä todella hyvin eikä pyykkejä tai vaatteita loju enää missään, vaan kaikki ovat kaapeissa omilla paikoillaan. Myös pyykinhuolto on nyt todella helppoa.” – kertoi talon rouva.

Hakusanat: tavarat järjestykseen; kodinhoitotila; saunan pukuhuone

Jaa somessa!