Tehokas, uudistettu keittiö

Punaiset matot piristävät tehokasta keittiötä

Entinen asiakas otti uudelleen yhteyttä ja kertoi, että keittiö tarvitsisi uuden ilmeen ja tehokkaamman valaistuksen.

Keittiö remontoitiinkin kokonaan, katosta lattiaan. Katto sai uuden valkoisen paneelin ja samalla voitiin asentaa kattoikkunaa muistuttava, suuri led-valopaneeli yleisvaloksi. Lisäksi lieden vieressä oleva taso valaistiin pienillä, mutta tehokkailla spoteilla. Erittäin tehokkaat led-valolistat valaisevat työtasoja ja vastaavat listavalaisimet kaappien yläpuolella toimivat tunnelmavalaisimina. Kaikki valaisimet ovat himmennettäviä.

”On täällä nyt ihanan valoisaa”, ihastelee perheen rouva tyytyväisenä.

Entinen parketti korvattiin suurella laatalla, joka on helppo pitää puhtaana. Laatan alle asennettiin lattialämmitys. Lattiaa piristää muutama edullinen, asiakkaan valitsema punainen matto ja mattoja vaihdellaan aina tarpeen sekä mielialan mukaan.

Keittiön liesi ja altaat pidettiin entisillä paikoillaan, mutta muuten toiminnot ja kaapistokokonaisuus muuttuivat täysin. Ikkunan eteen tehtiin pieni pöytä, jonka ääressä aamukahvit voi siemaista pikaisesti samalla, kun lukaisee aamulehden tai tarkistaa postit tabletilta. Lukuvaloiksi valittiin pienet riippuvalaisimet.

Pääallas ja astianpesukone ovat kätevästi vierekkäin ja astianpesukone on sijoitettu ergonomisesti lattiatasoa ylemmäs. Koska entinen astianpesukone oli vasta hankittu, se säästettiin, vaikka harkinnassa olikin kalusteisiin integroitu laite. Allas on syvä ja laaja, joten siinä mahtuu pesemään suuretkin astiat vettä roiskuttamatta. Lisäksi hanassa on ulosvedettävä juoksuputki, jotta veden voi tuoda altaan pohjalle ja astian äärelle.

Entiset kylmälaitteet olivat hyväkuntoiset, joten ne päätettiin säilyttää. Valkoiset koneet sopivat kokonaisuuteen hyvin, koska myös seinäyläkaapit ovat valkoiset. Mikrouuni saatiin nyt sijoitettua kaapistoon turvalliselle työskentelykorkeudelle ja mikron vieressä on tilaa kodinkoneille. Pienlaitteiden eteen harkittiin jossain vaiheessa etsattua liukulasiovea, mutta lopulta ajatuksesta luovuttiin, koska laitteiden haluttiin olevan mahdollisimman helposti käytettävissä.

Lieden ympärillä on riittävästi laskutilaa ja kattilat sekä aamupuurotarpeet on sijoitettu lähelle liesitasoa. Uusi liesituuletin imee käryt tehokkaasti pois ja tason takana oleva puolikorkea seinäke peittää ruuanlaitossa tulleet sotkut ruokailutilassa istuvien näkyviltä.

Hakusanat: tehokas uudistettu keittiö

Jaa somessa!