Valoisa uusi koti

Valoisa olohuone houkuttelee istahtamaan

Pariskunnan vaihtaessa asuntoa uuteen asuntoon haluttiin viimeistelty ilme. Tämä olikin helppoa, koska kyseessä oli uudisrakennus ja kaikki päästiin alusta asti valitsemaan omien mieltymysten mukaisesti. Samalla myös suuri osa irtokalusteista ja kaikki tekstiilit uusittiin.

Sisään tultaessa eteisen laattalattiaa peittää laadukas kuramatto, joka kätkee alleen myös talotekniikkaluukun. Korkeat peiliovet antavat tilaan avaruutta. Eteisaulassa on pukeutumisapuna moderni penkki ja luonto on tuotu sisään suuren ruukkukasvin muodossa.

Yhdistetty olohuone-/keittiötila on valoisa, raikas ja avara. Seinäpinnat ovat valkoisia lukuun ottamatta kaunista struktuuritapettia, joka tuo lämpöä tilaan. Entiset hyväkuntoiset kalusteet säilytettiin ja sovitettiin uusiin kalusteisiin. Uuden sohvan muodoissa on kaikuja menneiltä vuosikymmeniltä ja mukavat tv-tuolit kääntyvät katselusuuntaan sekä palautuvat automaattisesti alkuasentoonsa ylös noustessa. Hyvin laskeutuvat pellavaverhot ripustettiin huomaamattomaan kattokiskoon ja kaunis laskostus antaa huoneeseen enemmän korkeutta. Tilan katseen kiinnittäjä on, suurien ikkunoiden lisäksi, tätä tilaa varten hankittu upea taulu, joka saattaa vielä saada ilmavan hopeisen kehyksen ympärilleen – asia on harkinnassa…

Keittiön ilme pidettiin neutraalina, koska se on samaa tilaa olohuoneen kanssa. Kaapistot ovat valkoisia ja vetimet huomaamattomia. Kaikki keittiön valot ovat himmennettäviä ja kaappien yläpuolella olevat led-valot riittävät hyvin tunnelmavaloksi tv:tä katsellessa. Keittiön lattiaksi valittiin laatta sen helppohoitoisuuden takia. Keittiössä huomio kiinnittyy moderniin liesituulettimeen, joka jättää lieden yläpuolellekin tilaa ja ilmavuutta. Ruokailutilassa entinen ruokapöytä sai seurakseen uudet nahkaiset tuolit ja alle kestävän sisal-maton. Tuolien miellyttävä pehmustus houkuttelee istumaan pöydän ääressä pidempäänkin.

Makuuhuoneessa sänkyä reunustavat korkeat ikkunat, joita ei haluttu peittää ja siksi yöpöydiksi valittiin lasipöydät. Pienille pöydille ei kannattanut sijoittaa irtovalaisimia ja siksi yö-/lukuvaloina toimivat kauko-ohjattavat, alas ripustetut kattovalaisimet. Makuuhuoneen värimaailma valittiin entisen taulun mukaan ja taulu sijoitettiin sängyn päätyyn. Yksiväristä, pehmeää mattoa piristettiin hauskoilla, mattoon leikatuilla jäniksen jäljillä. Verhoina toimivat kierrekaihtimet, joilla huoneen saa pimennettyä osittain tai kokonaan. Huoneen toisella sivulla olevat suuret liukuovet kätkevät taakseen runsaasti säilytystilaa.

Työ-/vierashuoneeseen hankittiin laadukas vuodesohva ja työpöydäksi ilmava lasipöytä. Yksi ruokapöydän tuoleista on työtuolina ja se voidaan tarvittaessa siirtää keittiöön. Sileä paperinarumatto sopii hyvin työtuolin alle. Upeat, verkkomaiset verhot laskeutuvat kauniisti.

Kodinhoitohuoneeseen saatiin mahtumaan allaskaapin lisäksi myös likapyykkisäilytys ja huoneen toiseen päähän pesukone ja kuivauskaappi. Tänne sijoitettiin myös normaalia korkeampi wc-istuin, joka on kätevä, jos vaikka selkä on kipeä.

Pesuhuoneen suihkut sijoitettiin eri seinille, jotta peseytyjällä olisi riittävästi tilaa ympärillään. Nurkkaan rakennettiin kiinteä pesuainehylly, jonka hyllyt on valaistu pienillä led-valoilla. Sekä khh:n että pesuhuoneen valaistukset ovat himmennettäviä.

Saunan tunnelma on lämpöinen ilman lämmitystäkin. Katto sekä seinät ovat haapaa ja lauteet tervaleppää, joka antaa saunaan hurmaavan tuoksun. Iso kiuas lämmittää pikkusaunan nopeasti ja tähtitaivas luo rentouttavan tunnelman.

Pikku-wc:stä saatiin mielenkiintoinen laatoittamalla peiliseinä tummalla laatalla. Lattialaatta on sama kuin keittiössäkin. Värimaailmaan sopiva pehmeä nukkamatto ja asiakkaan hankkima kaunis kori wc-papereille viimeistelevät tilan.

Asiakas antoi paljon kiitosta sisustussuunnittelutyöstä ja kommentoi lopputulosta hauskasti:

”Myös kotihuuhkajamme, itsemme lisäksi, katselee ja nauttii tyytyväisenä asuntomme valoisasta, elegantista, mutta kotoisasta ilmeestä, jossa näkyvät monipuoliset oivallukset sisustussuunnittelijan kynästä.”

Hakusanat: valoisa uusi koti; uudisrakennus; pintamateriaalit; valaistus; kalusteet; tekstiilit

Jaa somessa!