Värikäs oppilaiden monitoimitila

Värikäs monitoimitila

Oppilaiden monitoimitila kaipasi piristystä ja päivitystä eikä väriä tässä kohteessa pelätty. Tilan seinät olivat jo ennestään oranssit ja rohkeat värit sovitettiin toisiinsa. Osa entisistä kalusteista säilytettiin, uusia hankittiin vain tarpeeseen.

Tilan etuosaan tuotiin kestävä julkisen tilan sohva ja sen eteen teetettiin pitkä räsymattotarra. Tarra on kätevä tilassa, jossa liikutaan erilaisten apuvälineiden, kuten pyörätuolien, kanssa. Sohvan ja tarramaton ääreen sopii hyvin entinen keinutuoli.

”Matto on kaunis ja siinä voi hypellä” – kertoo yksi tilan käyttäjistä.

Askartelua ja leipomista varten hankittiin kaksi pyöreää, korkeussäädettävää pöytää, joiden ääreen löytyi sopivan värisiä entisiä tuoleja.

Hauskan malliset Kivikko-jakkarat liikkuvat tilassa tarpeen mukaan ja ne on päällystetty kankaalla, jota voi pyyhkiä kostealla.

Värikkäät puut ovat akustointi-/tilanjakoelementtejä ja niiden taakse kätkeytyy ilmakiekkopeli.

Ohjaajat ja oppilaat saivat uudet, sähkösäätöiset työpöydät, joita erottaa matala sermi. Ohjaajien vihreä tuoli toistaa uusien verhojen raikasta ja iloista väriä. Uusi moniovinen hyllykkö kätkee sisäänsä pelejä ja muita tarvikkeita.

Tilan takaosaan sijoitettiin tunnelmallinen ja suojaisa seurustelunurkkaus asettamalla vastakkain kaksi korkeaselkäistä sohvaa. Sohvat ja niiden vieressä olevat akustiikkapaneelit vähentävät tehokkaasti tilan kaikua. Paneeleihin valittiin osittain myös sinistä väriä, joka sopii yhteen entisten taidetekstiilien kanssa. Sohvien ääreen hankittiin pari hauskan näköistä pikkupöytää, joita voidaan tarpeen mukaan siirrellä sinne missä niitä tarvitaan.

Korkeaselkäiset sohvat tuovat ihanan pesämäisen olon, kiva!” – oli yksi käyttäjien kommentti ja muut jatkoivat kertoen, että ”Täällä on ihanan värikästä ja ihan kuin tilaa olisi enemmän!

Hakusanat: värikäs oppilaiden monitoimitila

Jaa somessa!