Uniikin talon kodikas sisustus

Upea kattoprofiili

Perheen uuden talon sisustus toteutettiin talon upeaa arkkitehtuuria kunnioittaen. Matkan varrella tuli mutkia matkaan, mutta niinhän se tahtoo remonttikohteissa usein käydä. Kaikesta kuitenkin selvittiin, ja nyt on koti vihdoinkin saatu kuntoon.

Oleskelutiloissa on hienoja yksityiskohtia, kuten olohuoneen kaunis katto. Päätettiin, että kattoon ei kosketa, koska sen muoto tulee parhaiten esille juuri puun värisenä. Huonetta raikastettiin maalaamalla se valkoisella, jolloin katon ja seinän rajaan saatiin riittävä kontrasti. Olohuoneeseen hankittiin paljon uutta ja entinen keinutuoli sekä sohvapöytä löysivät myös paikkansa täältä.

Myös entinen ruokapöytä sekä –tuolit olivat hyväkuntoisia ja ne päätettiin tuoda mukana uuteen kotiin. Pöydän yläpuolelle hankittiin uudet kattovalaisimet, ja pöydän alle tilattiin suuri ja kestävä sisal-matto mittojen mukaan.

Perheen poikien huoneet sisustettiin heidän lempiväriensä mukaan. Molempiin huoneisiin valittiin näyttävä tapettiseinä ja pojat saivat uniikit puuvillamatot, jotka suunniteltiin ja teetettiin huoneen värimaailman mukaan. Uusilla säkkituoleilla on mukava löhöillä, lueskella ja kuunnella musiikkia.

Vanhempien makuuhuone sai täysin uuden ilmeen. Päätyseinä maalattiin tumman harmaaksi, ja se toimii hyvänä taustana valkoiseksi maalatulle sängynpäädylle, yöpöydille ja valaisimille. Päiväpeite toistaa harmaata linjaa, ja raidallinen tuoli sekä koristetyynyt piristävät ja tuovat hieman väriä huoneeseen. Verhot ovat keveät ja läpikuultavat, pimennyksen tuo rullakaihdin. Epäsymmetriset elementit, muotomatto ja kattovalaisin, toimivat katseen kiinnittäjinä.

Työ- ja harrastehuoneeseen sijoitettiin myös uusi vuodesohva vieraita varten. Tilaa piristettiin limen värisellä matolla ja tyynyllä. Töitä tehdään seinälle kiinnitetyn tason äärellä tasapainolaudalla seisten, ja tarjolla on myös nojailutuoli puoliseisovaan työskentelyyn.

Takkahuone uusittiin täysin. Uusi lattia on suurta vaaleaa laattaa ja seinät harmaan valkoista paneelia. Entinen sohva sopi hyvin takkahuoneeseen ja sitä piristettiin uusilla tyynyillä. Sohvan edustalle hankittiin pehmeä matto ja suuri pyöreä rahi, joka toimii myös pöytänä. Takka uudistettiin valkoiseksi, ja takan ääreen tuotiin mukava neulosrahi.

Kodinhoitohuone koki täydellisen muodonmuutoksen. Asiakas oli jo hankkinut joitain laattoja ja niitä käytettiin ohjenuorana sisustuksen suunnittelussa. Koneiden ja kalusteiden sijoittelu tehtiin toimintojen mukaan. Koska tila toimii samalla saunan pukuhuoneena, kalusteista rakennettiin myös pukeutumispenkki. Altaan taakse sijoitettiin peili, jonka ääressä näkee hyvin ajaa parran.

Alakerran pikku-wc:ssä käytettiin samoja materiaaleja kuin takka- ja kodinhoitohuoneessa. Vinon katon alle saatiin mahtumaan myös pieni taso ja käsienpesuallas. Altaan alla on säilytystilaa verhon takana.

Pesuhuone laatoitettiin pääasiassa suurella valkoisella laatalla ja tehosteseinä on samaa mosaiikkia kuin kodinhoitohuoneessakin. Suihkut sijoitettiin eri seinille, jotta yhtä aikaa suihkussa olevilla olisi riittävästi tilaa ympärillään. Uusi kaunis lasiovi on karmiton ja aukeaa molempiin suuntiin.

”Ammattitaitoista sisustussuunnittelijaa voi kyllä kenelle tahansa suositella, koska rahoilleen saa todella paljon vastinetta. Sanat eivät riitä kertomaan miten tyytyväisiä olemme. Jokainen huone on ihana!” – kiittää koko perhe.

Hakusanat: uniikin talon kodikas sisustus;

Jaa somessa!