Habitaren antia

Habitare on uusien innovaatioiden sekä tuotteiden esittelytilaisuus ja paljon on puhuttu siitä, että pitäisikö se järjestää joka vuosi vai vain joka toinen vuosi. Mielipiteitä löytyy laidasta laitaan. Tänä vuonna en onnistunut löytämään Habitaresta niin paljon mielenkiintoisia uutuuksia, kuin joskus aiemmin. Jotain kuitenkin tarttui kameran etsimeen – uutta tai ei – tässä muutamia otoksia valokuvasaaliista.

Eco Design –osastolta löytyi hienoja tuotteita esimerkiksi Jesse Pietilän tyylikäs Taitu-penkki ja Katja Rouvisen hauska Shape/Shift -hyllykkö. Shogo Tamuran Limb-jakkara oli upeaa muotoilua, ja Timo Ripatin Säle-pöytä oli kauniin ilmava.

100 Eco Design Jesse Pietilä Taitu-penkki     101 Eco Design Katja Rouvinen

102 Eco Design Shogo Tamura Limb-jakkara     103 Eco Design Timo Ripatti Säle-pöytä

Pukkilalla oli esillä upean värisiä, krakeloituneen näköisiä laattoja, ja Smyygi esitteli kauniita, ranskalaisia sementtilaattoja.

104 Smyygin ranskalaiset sementtilaatat    105 Pukkila krakeloituneet laatat

Valaisinasetelmat olivat hienoja ja näistä esimerkkinä mainittakoon Innoluxin kaksi kokoelmaa

106 Innolux valaisinasetelma 1   107 Innolux valaisinasetelma 2

ja Kera Interiorin värikäs seinäasetelma sekä Valaisin Grönlundin näyttävät riippuvalaisimet.

108 Kera Interior valaisinasetelma

109 Valaisin Grönlund valaisinasetelma (1)    110 Valaisin Grönlund valaisinasetelma (2)

Jaanus Orgusaarin mielenkiintoisen muotoisia hyllyjä muistelen nähneeni jo ennenkin, vai muistankohan väärin…

111 Jaanus Orgusaarin mielenkiintoisia muotoja (1)    112 Jaanus Orgusaarin mielenkiintoisia muotoja (2)

ja MoodyManin eli Heikki Hakkaraisen ”albiino” Villisika-taso/penkki oli täysin uutta muotoilua sekä huolellista käsityötä.

113 MoodyManin albiino Villisika

IMS Groupin herkullisen värinen Queen-nojatuoli herätti huomiota ja sehän oli pakko käydä koeistumassa – hyvä oli. Tuttupuusepän osastolla oli kiva, uusvanhan näköinen penkki.

114 IMS Group Queen-tuoli    115 Tuttupuusepän uusiklassikko

Kph-kalusteista voisi mainita mm. Gustavsbergin ja Villeroy & Bochin osaston pari kiinnostavaa ryhmää, joista toinen näytti puupintoineen hyvin levolliselta, ja toisen taso altaineen näytti kelluvan alta loistavan valon päällä. Mainitsematta ei myöskään voi jättää Scavolinin huikean sinistä kalusteryhmää, jonka vinot linjat ja kiiltävä pinta tekivät ryhmästä täysin oman näköisensä.

116 Gustavsberg ja Villeroy & Boch (1)    117 Gustavsberg ja Villeroy & Boch (2)

118 Scavolinin siniset kalusteet

BS Bestones oli kehittänyt keittiön välitilaan valaistun elementin, johon voi valita mieleisensä kuvan valmiista valikoimasta tai teettää suurennoksen omasta kuvasta. Valo kuvan takana sai aikaan vaikutelman, kuin välitilassa olisi ikkuna ja kuvan maisema olisi aivan seinän takana. Hieno innovaatio.

119 BS Bestones valaistu välitila

Messuilla oli esillä lukuisia muita sisustukseen liittyviä elementtejä, ja tässä oli esitelty vain hyvin pieni otos tarjonnasta. Habitaressa on aina mukava käydä, ja nyt jäädäänkin odottelemaan, mitä mukavaa ensi vuosi tuo tullessaan.

Jaa somessa!

Vastaa