Kesäiset terveiset Loma-asuntomessuilta

Kalajoki näytti parhaat puolensa auringon paisteessa ja messujärjestelyt vaikuttivat erittäin onnistuneilta. Asunnot olivat toinen toistaan upeammin varusteltuja täydellisiä koteja, vaatimattomia mökkejä oli alueelta turha etsiä. Yhä useampi meistä haluaakin päästä lomalle rentoutumaan ja nykyisin toivotaan loma-asuntoja, joissa on kaikki mukavuudet.

Ympäristö oli huomioitu kotien sisustuksessa ja värit oli etsitty hiekkadyyneistä, kivistä, metsästä ja merestä. Tehostevärien käyttö oli hillittyä. Lattioissa oli käytetty osin laattaa, joka kestää käyttöä ja on helppo materiaali pitää puhtaana. Mieleeni jäivät myös upeat ja erikoiset tapetit, joita oli useammassa talossa. Saunan ja pesuhuoneen välinen seinä oli lähes poikkeuksetta puoleksi tai jopa kokonaan lasia ja monessa talossa saunan isot ikkunat avautuivat merelle päin. Suuret lasipinnat saunassa vaativat tilaan tehokkaan kiukaan. Talojen ikkunat olivat muutenkin suuria ja yhdistivät näin maiseman sisätiloihin. Terassit olivat suuria ja monitasoisia. Oli paikkoja auringonpalvojille, katoksellisia tiloja kuumia säitä varten ja lasitettuja terasseja tuulisia päiviä ajatellen. Ruokailutilojen lisäksi oli terasseilla paljon erilaisia sohvaryhmiä.

Alla Kotitalo Tähkän raikkautta, Kotitalo Merisävelen ”kivinen matto” ja tapettiesimerkkejä Merellä-talosta:

    

       

Erikoisuuksista voisi mainita mm. Merihelmi-talon näköalaterassin, jossa sekä mieli että silmä lepäävät upeita näköaloja katsellessa. Merikoivu-talossa olivat omistajien oma persoonallisuus ja muistot kauniisti esillä pitseistä ja lusikoista tehdyissä tauluissa.  Muutamia pieniä yksityiskohtia, kuten Kotitalo Tähkän kaunis porraskaide ja Villa Atriumin hauska seinään kiinnitetty tuolin puolikas, jäi myös mieleen.

      

Minua henkilökohtaisesti viehättivät Särkänherra-talon kauniit betoniset pesuallastasot yhdistettynä alla oleviin vaaleisiin puurakenteisiin ja saman talon olohuoneen tyylikäs sisustus kalusteineen, tapetteineen ja valaisimineen. Myös Nuuna-talon upeasti avautuva pohjakaava ilmavine sisustuksineen sai minut ihastumaan. PS-Kalusteen tuotteet olivat piristäviä uutuuksia.

     

      LA2014 Nuuna-talon tv-kaappi
PS-Kalusteen tuotteita yllä ja alla.

      

Kävijöiden kommentteja sisustuksista oli mielenkiintoista kuulla. Joku kuului moittivan jotain sisustusta mökkimäiseksi, kun taas toisesta se oli ainoa kunnollinen sisustus alueella. Vaikka betoni onkin kasvattanut suosiotaan asuntosisustuksissa, niin messuilla seiniä luultiin keskeneräisiksi. Kaunis vaneriseinä (Talo Raikas) kuului herättävän ihastusta, mutta myös ihmetystä, kun sen luultiin olevan väliaikainen ratkaisu. Mielipiteitä löytyy siis monenlaisia, mutta niinhän löytyy meitä ihmisiäkin.

Merellä-talon ankaraa betoniarkkitehtuuria, joka kevenee talon yläkerrassa lokkien liitoon:

     

Antoisat messut ja paljon mielenkiintoista katsottavaa. Kiitos Kalajoki ja messujärjestäjät!

Jaa somessa!

Vastaa