Rakentajamessuilta poimittua

Oulun Rakentajamessuilla oli taas esillä monenlaisia rakentamiseen ja remontointiin liittyviä tuotteita sekä palveluja. Myös joitain huonekalutoimittajia näkyi olevan paikalla.

Sisustukseen liittyvistä tuotteista voisi mainita mm. keittiön alakaappien uuden syvyysmitan 70 cm. Tätä mitoitusta olevia kaappeja myydään jo vakiotuotteenakin. Tällöin alakaappiin tai -laatikkoon mahtuu kaksi suurta lautasta peräkkäin. Myös yläkaappien syvyys oli joillakin toimittajilla kasvanut 35 cm:iin. Keittiön kaappien oviin oli tarjolla useita erilaisia puukuviovaihtoehtoja, jotka sopivatkin hyvin nykyisiin avoimiin keittiöihin.

Puustelli kertoi uudesta ekologisesta Miinus-keittiöstään, jossa on vedenkestävä ja kierrätettävä biokomposiittirunko. Miinus-keittiössä ei käytetä MDF- eikä lastulevyä, melamiini- tai laminaattipinnoitteita. Sisäilmapäästöt on näin vähennetty minimiin.

Upeiden kaakelien lisäksi messuilla oli esillä erilaisia seinäpinnoitteita, joita voidaan käyttää myös kosteissa tiloissa ja jopa ulkona. Nämä pinnoitteet sopivat monenlaiseen käyttöön, mutta ovat käteviä varsinkin remonttikohteissa. Uusimpia tulokkaita näillä markkinoilla on Skinrock-levy, jonka valmistuksessa on käytetty luonnon liuskekiveä ja kvartsiittia. Ohutta levyä pystytään taivuttamaan myös kaareville alustoille.

Kokolattiamattojen uudesta tulemisesta on puhuttu jo jonkin aikaa ja nyt esillä oli useita erilaisia malleja. Nykyiset kokolattiamatot ovat täysin toista luokkaa, kuin 70-luvun pölypesät. Osa nykyisistä matoista on saanut jopa allergiatunnuksen, koska niistä ei irtoa kuitupölyä ja ne sitovat huonepölyn itseensä eivätkä päästä sitä leijailemaan huonetilaan.

Jaa somessa!

Vastaa