Rakentajamessut Oulussa

Rakentajamessuilla oli melko paljon näytteilleasettajia ja sisustajallekin oli yllättävän paljon katseltavaa. Kaikki tuotteet eivät välttämättä olleet uutuuksia, mutta niitäkin löytyi.

Ensimmäisenä pistäydyin Haukiputaan Värisilmän osastolla tutkimassa tapetteja ja lattiamateriaaleja. Mieleen jäivät mm. NLXL:n tapetit, joista löytyi vähän erikoisempia kuoseja.

1 Tapetti 2 Tapetti           3 Tapetti 4 Tapetti

Lattiamateriaaleista suosiotaan kasvattaa vinyylikorkki, jossa saadaan hyödynnettyä sekä korkin että vinyylin hyvät ominaisuudet. Materiaali on hieman joustavaa ja se on helppo pitää puhtaana. Pintalämmöltään vinyylikorkki vastaa suurin piirtein parkettia ja sen voi asentaa myös lattialämmityksen päälle. Myös perinteiset vinyylilattiat ovat helppohoitoisuutensa takia tulossa uudelleen.

5 Vinyylilankku 6 Vinyylilankku

Oras esitteli uusimpia suihku- ja hanamallejaan, joista voisi mainita mm. Eterna –sadesuihkun tyylikkäine säätimineen ja Optiman uuden hanaosan, josta vesi virtaa vapaasti, kuin putoamalla. Il Bagno Alessi Sense –hana on todella kätevä: jos kädet ovat likaiset, niin hanan voi avata vaikka kämmensyrjällä hanaa painamalla. Sense-hanaan saa myös etäkäytettävän bidee-suihkun, jos wc-istuin ei olekaan ihan hanan vieressä. Suihkuissa ja hanoissa on erilaisia ekologisia toimintoja, joihin kannattaakin tutustua tarkemmin Oraksen sivuilla.

7 Oras Eterna 8 Oras Eterna yksityiskohta                          9 Oras Optima yksityiskohta  10 Hana

Oulun Sisustajien osastolla esiteltiin kalkkimaalien ja sisustuspinnoitteiden käyttöä, joilla saa seinäpintoihin hieman särmää. Dekotuotteen/Novacolorin pinnoitteet levitetään pohjustettuun seinään lastalla. Osastolla oli esillä myös näyttäviä Kaurin lattialaattoja.

11 Pinnoite 12 Lattia

Idolla näytillä oli mm. huuhtelukaulukseton seinäwc-istuin. Malli on pyöristetyn kulmikas – miellyttää varmaan monia. Istuin on helppo pestä ja huuhteluvesi leviää koko altaan alueelle vaikka suihku tuleekin vain istuimen takaosasta. Luksusta on myös malliin kuuluva kova ja pehmeästi laskeutuva istuinkansi.

13 Ido 14 Ido

Geberitin osastolla oli ratkaistu monia askarruttava pulma: kuinka rakentaa tyylikäs wc:n vesisäiliön kotelointi. Valmis, lasista ja harjatusta alumiinista tehty säiliökokonaisuus on helppo asentaa. Samanlainen elementti on saatavilla myös pesualtaan taakse. Tällöin elementin sisällä on yksi tai kaksi laatikostoa, jotka avautuvat lasielementin sivuille. Näppärä keksintö.

15 Geberit  16 Geberit yksityiskohta  17 Geberit wc

Näin keväällä, kun mökkikuume taas nousee (allekirjoittaneellakin), oli pakko ihastella Kero-hirsitalojen hirsirakenteita, jotka ovat täysin muovittomia. Hirsirakenteen välissä oli käytetty hengittävää ja ekologista Hunton Flex –puukuitueristettä, joka eristää hyvin lämpöä. Hirsirakenteet oli suunniteltu siten, että kylmä ei tule sisään rakennuksen kulmistakaan, koska eriste kiertää koko kulman ympäri.

18 Hirsi 19 Hirsi

Tällaista tällä kertaa, nyt sitten odotellaan kesän asuntomessuja.

Jaa somessa!

Vastaa