Asuntomessut Seinäjoella 2016

Julkisivuja

Perinnetalot tai perinnetalojen tyyliset talot olivat Seinäjoen erikoisuus. Monet talot olivat hyvin suuria, toki jokunen pienempikin oli näytillä. Olipa kiva nähdä nykytrendistä poikkeavia taloja sekä runsasta puun ja hirren käyttöä. Puuta oli käytetty paljon myös sisätiloissa, jopa kautta koko talon.

Portaitten kaiteet olivat monessa talossa maalattua metallia ja keittiöt olivat aika monessa kohteessa joko mustia tai valkoisia, kokonaan tai osittain.

Sisätiloissa oli käytetty paljon epäsuoraa valoa, alas laskettuja kattoja oli huoneen keskellä tai reunoja kiersi osittainen alas lasku. Suihkutiloissa kattopanelointia ei viety aivan kiinni seinään, ja led-nauha oli piilotettu syntyneeseen syvennykseen. Tätä ideaa käytettiin myös makuuhuoneissa tunnelmavalona.

Makuuhuoneet olivat enimmäkseen ylellisen näköisiä. Monessa makuuhuoneessa oli käytetty kokolattiamattoja, jotka ovatkin nykyisin aivan eri luokkaa, kuin ne monen muistamat vanhat pölypesät. Kokolattiamattoja suositellaan nykyisin myös allergiaperheisiin, koska ne keräävät pölyn itseensä eivätkä päästä sitä leijumaan huonetilaan. Imuroimalla pöly irtoaa matosta helposti.

Makuuhuoneiden, myös lasten huoneiden, yhteydessä oli usein pukeutumis- tai vaatehuone. Lisäksi vaatesäilytystiloja oli joko kodinhoitohuoneen, kuraeteisen tai eteisen vieressä.

Suihkut olivat pääosin sadesuihkuja ja erittäin monessa talossa oli poreallas ulkoterassilla. Kaakeleissa näkyi trendikästä marmorikuviota ja joissain paikoin myös ajankohtaista kalanruotoladontaa.

Lasten huoneissa oli erilaisia kiipeily- ja voimistelutelineitä. Joissakin taloissa, kun tilaa oli, oli lasten nukkumahuone erotettu leikkitilasta.

Oheisesta kuvakavalkadista saa jonkinmoisen kuvan messujen annista, vaikka kaikkia taloja ei ehdittykään kiertää. Kuvat on ryhmitelty seuraavasti: epäsuoraa valoa, uutta ja erikoisempaa, lasten huoneita, makuuhuoneita, kaikkea kivaa, saunoja ja värikkyyttä. Nykytrendeistä poikkeavin sisustus löytyi Villa Tangosta, joka on esitelty viimeisenä. Muut kuvat ovat kohteista: Dome Lumo, Lakka Lakeus, Jämerä Samsö, Nuuka, Omatalo Armas, Passiivikivitalo Skaala, Vieskatalo Valokki, Passiivikivitalojen Kosteusturvakoti, Keittiömaailman Suola ja Pippuri, Tupien Tupa, Kimara Katariina, Villa Roihu, Cubo, Design-talo Trio, Riihi, Ainoakoti Jekku, Hartmankoti Ruutu, Hartmankoti Ankkuri A, LKV Vaisto, Mäihä Lusto, Honka Markki, Lumiance-talo, Talo Koskela ja Heikius Hus.

Komiaa oli, kiitos Seinäjoki!

Jaa somessa!

Vastaa