Sisustuksen uudet tuulet/Rakentajamessut 2016

Sisustuksen uudet tuulet

Tänä vuonna Rakentajamessutarjontaan tutustuminen jäi aika vähäiseksi, kun aika meni töitä tehdessä. Olin pitämässä sisustusinfoja sekä Oulussa että Rovaniemellä. Kokosin tähän lyhyen yhteenvedon infon ”Sisustuksen uudet tuulet” aiheista niille, jotka eivät päässeet messuille tutustumaan uusiin trendeihin.

Tänä vuonna värit ovat sisustuksessa pääosassa. Kannattaakin käydä Tikkurilan sivuilla tutustumassa Color Now –trendiväreihin. Maalivärit ovat rohkeita sekä syviä ja nyt maalataan huoneen kaikki seinät samalla sävyllä. Vuoden tärkein väri on vihreä. Myös pastellivärit ovat nyt pinnalla.

Laatat ovat joko rustiikkisia, värikkäitä, puukuosisia tai betonisia. Trendikkäimmät ladontamallit ovat kalanruotokuvio ja tiililadonta.

Verhokankaista löytyy voimakkaita kuvioita sekä värejä ja suosituin kuvio on kukka eri muodoissaan. Sama trendi näkyy uusissa tapettimalleissa, joista löytyy retroa, etnisyyttä, graafisuutta ja kukkakuvioita.

Kiintokalusteissa ollaan menossa mattapintoihin ja erilaiset uritukset sekä syvennykset ovissa lisääntyvät.

Piensisustamisessa käytetään puolijalokiviä ja kvartsia koristeena. Esille laitetaan myös rosoista keramiikkaa ja pyöreitä muotoja. Sohvakankaat, tyynyt ja torkkupeitot ovat rouheisia sekä rentoja ja niissä käytetään paljon luonnonmateriaaleja.

Puun käyttö lisääntyy mm. sisustuspaneeleina. Puu on trendikkäimmillään värjäämätöntä ja mattapintaista. Kivimateriaaleista suosituin on marmori, etenkin vihreänä. Uusi metalliväri on messinki, jota käytetään mm. valaisimissa.

Kiinnostava ilmiö tänä vuonna on kasvien suuri suosio. Niitä kootaan runsaasti yhteen, luodaan viidakkomaista tunnelmaa, ja palmu on se kaikkein tärkein kasvi.

Irtokalusteet näyttävät keveiltä ja ilmavilta. Trendikkäin kaluste on selkänojaton sohva, daybed. Myös 50- ja 60-lukujen retrokalusteet ovat edelleen suosiossa.

Kaikenlaiset käsityöt ovat ajankohtaisia: ryijyt, ristipistotyöt, brodeeraus jne. Myös persoonallisuus kotona on tärkeässä asemassa. Nyt on trendikästä olla epätäydellinen, kaiken ei tarvitse näyttää yhteen sovitetulta ja elämänjäljet saavat näkyä myös luksustuotteissa.

Sisustustrendit 2016    Sisustusneuvontaa Rovaniemellä

Jaa somessa!

Vastaa