Efektimaalaus

Tikkurilan efektimaalauskoulutuksessa käytiin läpi erilaisia tuotteita ja tekniikoita sekä päästiin myös itse kokeilemaan minkälaista pintaa tuotteilla voi luoda.

Taika-maalilla saa nopeasti valmista aikaan. Telasimme maalin ensin pohjaan ja sen jälkeen kuvioimme sitä leveällä pensselillä kuka milläkin tavalla. Helppoa kuin mikä!

Oli mukava päästä kokeilemaan myös Tunto Hieno –pinnoitetta. Saimme käyttöön pohjat, joissa oli jo yksi kerros valmiina. Tuo kerros oli tehty telaamalla pinnoitetta ja sitten kuvioimalla se metallilastalla. Pinta oli mukavan vaihtelevan näköinen. Tuon pinnan päälle töpöteltiin telalla pieniä määriä hieman erin väristä pinnoitetta, joka levitettiin metallilastalla aika voimakkaasti painaen, jotta alla olleet kuviot jäivät näkyviin. Tuli kivan näköistä pintaa.

Testasimme myös erilaisten maalien käyttöä yhdessä. Pohja oli maalattu valmiiksi Taika-maalilla (muistankohan oikein..), jonka päälle pyörittelimme luonnonsienellä Harmony-maalia, jota vielä kuivattiin pois liinalla ja leviteltiin lastalla, jotta jäljestä tulisi mahdollisimman suunnittelematon, luonnollinen. Lopuksi viimeistelimme pinnan Taika-lasyyrillä, pyörittelemällä sitä sinne tänne luonnonsienen avulla. Lopputulos oli hienon näköinen.

Oli kiva huomata, että ”minäkin osaan”! Kiitokset Tikkurilalle!

Lisätietoa aiheesta: https://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ohjeet/sisamaalaus_-_tyoohjeet/efektimaalaus

Jaa somessa!

Vastaa